För två veckor sedan gick leksakskedjan Hamleys tre svenska butiker i konkurs. Nu köps Malmöbutiken av en ny ägare och öppnar på tisdag efter påskhelgen.
– Det känns bra och kul att någon är villig att föra Hamleys-traditionen vidare. Vi anställda har haft en Facebookgrupp som uppdaterats hela tiden och alla är väldigt glada, säger Josefine Sandnes som jobbar i Malmöbutiken.

I morgon ska Handels ombudsman träffa konkursförvaltaren för förhandlingar.
– Vi anser att de som jobbat i tolv månader har företrädesrätt till nyanställning. Även fast många inte har jobbat så länge ser jag ljust på att folk från gamla Hamleys får jobb. De är inkörda och kan konceptet, säger ombudsman Morgan Wallén.

Hamleys butiker utanför Stockholm, i Nacka och Täby, är fortfarande stängda och har inte fått någon ny köpare.
– Jag har haft hoppet uppe, men nu blir det att söka jobb, säger June Pärnänen som jobbat i Nackabutiken.

När Hamleys gick i konkurs pågick förhandlingar med Handels om att teckna kollektivavtal för de anställda. Företaget som köper Malmöbutiken finns i dagsläget inte i Sverige, så kollektivavtalsförhandlingar kommer att påbörjas igen.

Handelsnytt har sökt konkursförvaltaren.

Läs tidigare artikel!