Butiken i Edsvalla har gått med förlust länge. Konsum Värmland har under flera års tid skjutit till pengar. Men nu vill styrelsen lägga ner butiken med tre anställda. Beslut tas av förvaltningsrådet den 15 maj.
– Vi kan inte pumpa in pengar hur länge som helst. Det finns en smärtgräns med tanke på det hårdnande marknadsklimat som råder i Värmland, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

Även 7 tjänstemän och 4 kollektivare på grossistverksamheten i Orrholmen är varslade om uppsägning. Hit räknas bland annat huvudkontoret, lagerverksamheten, charkuteriet och bageriverksamheten.
– Det krävs även i bakomliggande led att vi ser över och anpassar kostymen till rådande marknadsförhållanden, säger Klas Olsson på Konsum Värmland.

Förhandlingar med facket har inte inletts än.
– Det kan vara så att tre, fyra stycken är intresserade av att gå i förtidspension, säger Gerd Överby Handels klubbordförande för tjänstemännen.  

Förutom Handels organiserar Ledarna och Unionen tjänstemännen på Konsum Värmland. Handels har strax under 40 medlemmar.
– Vi vet bara att sju tjänster ska bort, men vi vet inte vilka eller i vilket förbund de är medlemmar i ännu, säger Gerd Överby.

På lagret i Orrholmen har fyra personer varslats om uppsägning. Här jobbar tillsammans med Transportenheten drygt 90 personer.
– Förhandlingarna har påbörjats, mer kan jag inte säga i dagsläget, säger Therese Andersson, vice klubbordförande.