Alla hel- del- och timanställda från hela landet var bjudna till Stockholm. Över 2 100 kom till festen för att fira att det var 20 år sedan första Elgiganten öppnade i Sverige, i Barkarby.
– Det var festivaltema, i en gammal hangarbyggnad. Tre scener, fem barer och en himla massa artister, som Veronica Maggio och Rebecca & Fiona, säger Leon Devantier från Halmstadsvaruhuset som var där med sex kollegor.

Festen började mitt på dagen och slutade vid 22-snåret. Dagen efter skulle alla vara pigga och glada eftersom varuhusen öppnade som vanligt. De flesta reste hem direkt efter festen, men Halmstadsgänget fick övernatta. Planen var att de skulle ta morgonflyget som landade strax efter 10. Men en fågel hade flugit in i motorn och det blev försenat till 16-tiden. De fick sova lite extra i stället.

Att gå på festen var frivilligt. De som stannade hemma fick vara lediga. De andra bjöds på resa, fest, mat och drinkbiljetter. Ingen fick lön för dagen.
– Men ingen förlorade på att det var stängt. Antingen har man jobbat in en extra dag eller några ytterligare timmar. Det har vi fördelat ut under flera månader, säger Jessica Wallin, Elgigantens presskontakt.