– Det är ett jättehårt slag mot våra medlemmar, säger Handels ombudsman Ingrid Anund Jägbro till Handelsnytt. 

Stadiums lager har drivits av DSV sedan 1990-talet, men nu har Stadium beslutat att byta entreprenör. Den 1 februari 2015 tar Postnord Logistics över. DSV:s 92 lagerarbetare och åtta tjänstemän har sagts upp. Förhandlingar inleds i morgon, onsdag.
Reglerna om verksamhetsövergång i lagen om anställningsskydd gäller inte vid byte av entreprenad. Därför har de anställda ingen rätt att behålla sina jobb.
– Det är en lucka i lagen som politikerna borde se över. Många har lång anställningstid på arbetsplatsen men blir uppsagda i alla fall, säger Ingrid Anund Jägbro.

Förtom DSV:s egna anställda är många lagerarbetare på Stadium inhyrda via bemanningsföretaget Logent. Även dessa jobb är hotade.
Postnord ska bemanna lagret med hjälp av bemanningsföretaget Pema People. Detta företag har lovat att ge närmare information till lagrets nuvarande personal den 25 juni.
– Jag kan inte lova någonting. Men det är inte alls omöjligt att många som jobbar där i dag kan jobba där i fortsättningen också, säger Pema Peoples vd Michael Gozzi till nt.se.