Alla 92 lagerarbetare som är anställda av nuvarande entreprenören DSV Solutions har sagts upp. Anställningen upphör 31 januari nästa år. Uppsägningsförhandlingarna avslutades på fredagen. Handels ombudsman Ingrid Anund Jägbro, som representerat facket i förhandlingarna, vill inte kommentera resultatet i detalj.
– Av respekt för de berörda vill jag vänta tills de fått information i enskilda samtal, säger Ingrid Anund Jägbro.

De uppsagda kommer att få hjälp av ett omställningsföretag att hitta ny sysselsättning. Många hoppas få fortsätta på Stadiumlagret under den nya entreprenören Postnord Logistics som tar över 1 februari 2015. Men det råder stor osäkerhet om förutsättningarna.
– Vi har ingen aning om möjligheterna att få vara kvar. Postnord skulle informera på ett möte i onsdags, men de gav inga besked och svarade inte på frågor, säger Ingrid Anund Jägbro, som är starkt kritisk till den bristfälliga informationen från Postnord.

Charlotte Edström, pressansvarig på Postnord, säger till Handelsnytt att personalen kommer att få närmare information i september.
– Vi ser ett betydande personalbehov även i framtiden, säger Charlotte Edström.

Större delen av lagerarbetarna väntas vara anställda av bemanningsöretaget Pema People. Pemas vd Michael Gozzi säger att lagret kommer att ha minst lika mycket personal som i dag efter bytet av entreprenör. Hur många av dagens lagerarbetare som får fortsätta kan han dock inte svara på.
– Vi får se hur vi ska bemanna upp den här affären. Men det blir säkert många av de som jobbar där i dag som får fortsätta, säger Michael Gozzi.