Resultatet i riksdagsvalet leder till regeringsskifte, men gav inte den rödgröna majoritet som Handels kämpat för i valrörelsen.
– Regeringen kommer att tvingas samarbeta även över blockgränsen, vilket gör att vi i arbetarrörelsen inte kommer att kunna gå fram fullt ut med våra krav, säger Susanna Gideonsson.

Hur bör en ny regering utformas?
– Jag har fullt förtroende för Stefan Löfven som ju är en van förhandlare. Det kan bli fråga om samverkan i sakfrågor med andra partier utan att de ingår i regeringen. Nu gäller det att ta ansvar för Sverige och se till att få något vettigt gjort.

Hur ser du på Sverigedemokraternas stora valframgångar?
– Jag tror inte att alla som röstat på SD är främlingsfientliga. Men många tycker inte att Sverige i dag är ett bra land. De har reagerat på otrygghet på arbetsmarknaden och i välfärden. Sverige håller på att slitas isär. Det är en oro vi måste ta på allvar.

Vad innebär valresultatet för Handels medlemmar?
–  Handels har varit jättebra på att lyfta fram våra frågor, vi är med och sätter dagordningen. Det parlamentariska läget gör det svårt att få gehör för alla våra krav om trygga jobb och välfärd, men vi fortsätter att jobba för dem. Allra viktigast är att begränsa visstidsanställningarna.