– Det har gått lite väl snabbt. Att de ska stänga kan vi inte förhindra. Däremot håller vi och Unionen på och förhandlar för våra medlemmar om saker som uppsägningstid och omställningsstöd, säger Magnus Hallqvist, ombudsman på Handels som ska träffa företaget nästa vecka.

Personalen fick beskedet i måndags. På söndag ska butiken stänga för gott. Sin vanliga uppsägningstid med lön har de dock kvar. Varför så kort tid mellan besked och stängning motiverar Media Markts vd Per Kaufmann med att personalen tappar stinget.
– Det är svårt för dem att vara motiverade en längre tidsperiod efter ett sånt besked, säger han.

29 anställda berörs, inklusive tillfälligt anställda och chefer.

Media Markt i Södertälje har haft öppet i knappt två år. Beslutet att stänga kom efter att kedjan sett över hela sin varuhusportfölj för att bli lönsam. Det är hård konkurrens inom hemelektronikbranschen, förra året stängde Media Markt ett varuhus i Malmö.

Samtidigt meddelar kedjan att ett ”letter of intent” har signerats för ett nytt framtida varuhus i Stockholmsområdet och att det kan stå färdigt inom två år. Efter att Södertälje stängt finns 27 Media Markt-varuhus i Sverige.