Grattis! Hur stor blev vinsten?
– 380 000 kronor. Den delas på 96 andelsägare som satsat 130 kronor var. Själv hade jag en andel och vann därför nästan 4 000. Det är tredje gången på en månad som andelssystem från vår butik ger storvinst på trav, och jag ligger bakom två av dem.

Vilka reaktioner har du fått?
– Många är glada, nån kom in med blommor och flera har sagt grattis när jag cyklat genom Bengtsfors. Spelbolaget ATG ska komma hit och göra tv-reportage. Butiken bjuder kunderna på tårta för att fira.

Hur bär du dig åt för att pricka in vinnarna?
– Jag har spelat på hästar sedan tonåren och går ofta på travbanorna i närheten. En av hästarna som jag ”spikade” i lördags, Art Kjarvald, hade jag sett live i Årjäng och han såg väldigt stark ut. Jag ser trav på tv varje dag, läser mycket på nätet och diskuterar med kompisar och kunder. Till slut lär man sig att se vilka hästar som är i form, och man vet vilka som trivs bäst på regntunga banor, eller utan skor eller när de ”tar spets”. Fast det är så klart tur också.

Vad betyder framgångarna för affärerna?
– Mina travkunskaper var en viktig merit när jag sökte jobb på Konsum för två år sedan efter många år i industrin. Uppmärksamheten ger fler kunder till butiken och många vill köpa andelar i våra system när det går bra. Det är roligt, men om det blir för många som köper andelar så späder det ut vinsterna när systemet går in. Därför säljer vi helst inte fler än 300 andelar i samma system.