– Vi vet inte i dagsläget exakt hur det kommer att se ut. Vi håller just nu på med förhandlingar kring hela Uppsala, säger Magnus Wåhlander, som är Sverigechef på Stadium.

I dag finns det två Stadium-butiker i centrala Uppsala. De ska nu bli en. Stadium ska också öppna en ny modernare butik i stadens utkant, intill Ikea. I dag finns här redan en outletbutik. Butiken i Gränby kommer bli kvar.

Personalen är informerad om att Stadium gör om butiksstrukturen. Men ingen av de anställda Handelsnytt pratat med vill kommentera omorganiseringen. Lukas Ringqvist är ombudsman på Handels i Uppsala och han har pratat med de anställda vid medlemsmöten.
– De är mest undrande just nu.
Facket har fått information om att Stadium ska bygga en ny organisation i Uppsala.
– Vi har inte börjat förhanda än. Allt är i inledningsskedet just nu, säger Lukas Ringqvist.

Fakta

Stadium

Stadium har 92 butiker och runt 2 300 anställda i Sverige, då är extra-arbetare inräknade. Stadium finns även i Danmark och Finland. Med dessa två länder inräknade har Stadium 150 butiker och
3 200 anställda.

Omorganiseringen 2012: 19 butiker och 67 anställda berördes av omgörningen. Förutom Stockholm och Uppsala berördes butiker i Skellefteå, Umeå och Örebro.

Omorganiseringen i Uppsala 2014: I dag finns fyra butiker i Uppsala. De ska nu bli tre. Två butiker i city blir en. Gränby blir kvar och butiken i Boländerna blir större.

Bakgrund

Stadium har omorganiserat tidigare

2012 fick 67 Stadium-anställda på flera håll i landet, däribland Uppsala, gå ner till deltid. Handels stämde sportkedjan i Arbetsdomstolen. Men samtidigt föll två domar i ett liknade fall på Polarn o Pyret och Kicks. Arbetsdomstolen gav företagen rätt och facket drog tillbaka sin stämning.