Totalt har nu 15 Team Sportia-butiker lämnat Team Sportia för att i stället bli medlemmar i Sportringen. 
– Det är glädjande att starka entreprenörer attraheras av vår kedja. Vi vet att de är duktiga. De kommer tillföra volymer och vi kan ge frihet och lönsamhet. Våra siffror ser bra ut, säger Sportringens vd Thomas Wallhager.

Team Sportia har däremot haft det tufft. För nära två år sedan hotades det centrala bolaget av konkurs. För de franchisedrivna butikerna innebar det att logistikhantering och IT-system hotades. Team Sportia klarade sig dock från konkurs, men butiker lades ner. I dag har 126 butiker blivit 105, och före jul lämnade 11 butiker kedjan för Sportringen. Och nu är det klart att ytterligare 4 butiker gör det.

Enligt Sportringens vd Thomas Wallhager kommer de anställda inte att märka av bytet mer än att butiken byter namn till Sportringen.
– De kanske kommer byta logga på sin tröja, men det kommer fortfarande vara butiksägaren som bestämmer över arbetsvillkoren, säger han.

Men Thomas Wallhager säger samtidigt att sportbranschen är i förändring. Nya aktörer har gett sig in på marknaden.
– Det är e-handelsföretag. Och så har klädkedjor och livsmedelsbutiker har börjat sälja träningskläder.

Fakta

15 Team Sportia-butiker blir Sportringen

Namnbytet sker under året

Team Sportia-butiker som kommer att bli Sportringen under året är butikerna i Mariestad, Karlskoga, Kristianstad (2 stycken), Hässleholm, Ljusdal, Stockholm (4), Norrtälje, Kalmar (2), Skinnskatteberg och Öland.
Runt 64 butiker drivs i dag under varumärket Sportringen och drygt 1000 anställda jobbar i en Sportringen-butik.
Totalt har Sportringen 230 butiker i och med köpet av sportkedjan Just4sport med tillhörande Fiske Team. Just4Sport ansvar även för driften av Tvåhjulsmästarna. 

Stadium är störst: Störst på sportmarknaden är Stadium följt av Intersport. På tredje plats kommer XXL. Sportringen och Team Sportia delar fjärde platsen, enligt tidningen Dagens Industri. Sportringen har 230 butiker. Team Sportia 105. Men en Team Sportia-butik omsätter nästan dubbelt så mycket som en normal Sportringen-butik.  

2014 omsatte Sportringen 650 miljoner. I och med de nya förvärven räknar kedjan med en omsättning på 1,5 miljarder i år.
Team Sportia har 105 butiker, drygt 900 anställda och omsätter drygt 2 miljarder.

Fakta

Team Sportia

Från 126 till 105 butiker

I slutet av maj 2013 stod Team Sportias centrala bolag inför konkurs. Sportkedjan bestod då av ett centralt bolag med 8 egenägda butiker och 118 franchisedrivna butiker.  Det centrala bolaget klarade sig ur konkursen. De egenägda butikerna lades ner eller blev franchise. I dag finns det 105 franschisdrivna Team Sportia butiker.