– Vi är överens med Proffice om att fel har begåtts. Men vi har inte kommit fram till summan på kompensationen än, säger Magnus Möller, ombudsman på Handels i Helsingborg. 

Det rör sig om knappt 50 personer som inte fått vila så mycket mellan arbetspassen som arbetstidslagen säger.  Handels och Proffice ska fortsätta förhandlingarna i slutet i februari.

Proffice vill inte kommentera pågående förhandlingar.

Förhandlingen om brott mot arbetstidslagen är en av flera som parterna just nu har. Proffice har även avskedat klubbordförande (länk) och sedan några månader tillbaka har Handels avdelning i Helsingborg och fackklubben schemalagda förhandlingar med Proffice. Tanken är att reda ut de konflikter mellan Proffice och facket som pågått på lagret i tre års tid.

Fakta

Bakgrund:

Händer trots inbyggd spärr

2012: Handels och Proffice förhandlade bland annat om brott mot arbetstidslagen för de Proffice-anställda på Icas lager i Helsingborg.  Parterna gjorde en överenskommelse och Proffice skulle lägga in en spärr i datasystemet så att anställda inte skulle kunna få för lite dygnsvila. Trots detta har Proffice fortsatt bryta mot arbetstidslagen, enligt den lokala fackklubben.

2013: Proffice betalade ersättning för brott mot arbetstidslagen. Denna gång gällde det anställda på Icas lager i Arlöv, som inte fick inte tillräckligt med vila mellan arpetspassen.