– Vi har inte kunnat enas i de centrala förhandlingarna. Vi anser inte att det finns tillräckliga skäl för ett avskedande och kommer därför troligtvis stämma i Arbetsdomstolen, säger Sören Söderman, ombudsman på Handels.

Proffice avskedade klubbordförande, som har arbetat som inhyrd på Icas lager i Helsingborg, i januari i år. Proffice har tidigare sagt att avskedandet inte har med det fackliga engagemangets att göra.

Så ser inte Handels på saken. Facket menar att avskedet visst beror på det fackliga engagemanget. Förhandling har skett både lokalt och centralt. I går, 25 mars, avslutades de centrala förhandlingarna i oenighet.

Proffice vill inte kommentera avskedandet ytterligare.
– Förhandlingarna har avslutats i oenighet. Men då det är ett pågående ärende vill vi inte kommentera mer än att vi får avvakta och se vad som händer den närmaste tiden, säger Proffice presschef Maria Uggla.