– Fantastiskt bra initiativ från Netto. Det visar att de tar rånrisken på allvar. Vi ska ändå sätta oss med företaget och gå igenom en handlingsplan över vilka butiker som behöver slutna system, säger Handels arbetsmiljöombudsman Krister Colde.

Klockan 13.12 en söndag i april larmades polisen till Netto Vetterslund i Västerås. En gärningsman hotade personalen med yxa och fick med sig en okänd summa pengar.

Nettobutiken som ligger i stadsdelen Gideonsberg har också drabbats av flera rån. Där installerades slutet kontantsystem i kassorna i mitten av april. Men i Vetterslund och på den tredje butiken i staden har man vanliga kassalådor med öppna pengar.

Nu har Netto beslutat att alla butiker i Västerås ska få slutna kassasystem.
– Det är redan beställt för installation. Vi kände att det är lika bra att ta alla med en gång, annars flyttar man problemet mellan butikerna. Jag kan inte säga exakt datum, men någon gång under sommaren. Nu är Västerås ett avslutat kapitel i den frågan, säger Lennart Dahlberg, förhandlingschef på Netto.