– Du vet när du sitter på bussen och två personer diskuterar något, då är det lätt att börja lyssna. På det sättet vill vi sprida visstidsanställda Nathalies historia för att uppmärksamma folk på vilka vidriga anställningsförhållanden det finns, säger My Sternberg, ordförande i Handels lokala ungdomskommitté i Stockholm.

Hon hoppas att så många som möjligt ska vara med och prata om Nathalie med sina vänner eller kolleger på bussar, pendeltåg, restauranger och butiker runt om i landet. För att hålla ihop aktionen ska deltagarna kunna lägga upp sina bidrag på hashtaggarna #Djungeltelegrafen och #Tryggajobbnu på sociala medier.

Klockan 17 på fredag träffas alla som vill för en uppstart på Södermalmstorg vid Slussens tunnelbanestation i Stockholm.

Berättelsen som aktionen vill sprida handlar om 22-åriga Nathalie som jobbar i en livsmedelsbutik. Efter att ha gått på allmän visstid i flera år blir hon i stället anställd via ett bemanningsbolag eftersom arbetsgivaren inte vill tillsvidareanställa henne. Hon har aldrig vetat om hon kommer att kunna betala räkningar i tid. Förra sommaren arbetade hon 30 dagar i sträck för att hon inte vågade tacka nej till jobb.