– Schyssta listan är under utveckling. Vi hoppas att vi ska kunna lansera listan med butiker och salonger som har schysta villkor innan sommaren, säger Karin Wernberg, på Handels kommunikationsgrupp.

Hotell- och restaurangfacket har sedan flera år tillbaka haft sin mobilapp ”Schysta villkor” där man kan söka efter restauranger med kollektivavtal utifrån en karta.

– Vi kommer inte att göra en app men sajten och hela handels.se är byggd så att den är anpassad till mobilen. Det första du får upp är en karta och har du ”visa platsinfo” påslagen visar den butiker i närheten med avtal, säger Karin Wernberg.

Det ska också gå att söka på specifika butiks- eller gatunamn.

Till Handels kongress 2011 kom det in flera olika motioner om att förbundet skulle ta fram en liknande sajt som Hotell- och restaurangfacket redan hade. Men det är först nu, fyra år senare, som den blir verklighet.

– Vi har precis bytt affärssystem där bland annat registret med vilka arbetsgivare som har kollektivavtal finns. Hade vi gjort sajten innan hade vi fått göra om allt ihop, så därför har vi väntat, säger Karin Wernberg.