Idéstipendiet är på 10 000 kronor och delades ut av den Centrala ungdomskommittén på vårträffen för unga Handels-medlemmar i Körunda utanför Stockholm.

Ungdomarna i Trollhättan har hållit seminarierna för unga medlemmar och elevmedlemmar. De har  haft olika teman med anknytning till arbetslivet, bland annat främlingsfientlighet och psykosocial hälsa.
– Jag blev helt paff och chockad. Men det är jättekul! Medlemmarna verkar vara väldigt nöjda efter seminarierna och många kommer tillbaka, säger Therese Gunnarsson, som jobbar på Coop Forum i Uddevalla och är ordförande i Trollhättan lokala ungdomskommitté.

De senaste tre åren har ungdomskommittén fördubblat besökarna på sina seminarier, från ett 20-tal till ett 40-tal.
– Vi har haft jättebra diskussioner med medlemmarna om hur man ser på saker och hur man kan svara på frågor och ta diskussioner om främlingsfientlighet på arbetsplatsen. Vi är en liten ungdomskommitté men vi har kämpat hårt. Det är gött att känna att vi är riktigt grymma, säger Malin Johansson, som jobbar på Ikea i Uddevalla och är engagerad i kommittén.