– När andra butiker har sin försäljningstopp under jul har vi vår i maj. Vi börjar planera redan i februari och har anställt runt 20 vikarier, säger Åsa Rosander, som jobbar på färg- och textilavdelningen och är fackklubbens ordförande.

Personalen består av 140 personer under högsäsong. Ungefär hälften jobbar heltid och fackklubben håller noga reda på vem som står på tur om en heltidstjänst blir ledig.
– Vi har en lista så den som jobbat längst får oftast tjänsten. Många vill inte heller jobba heltid. Jag jobbar 30 timmar i veckan och tack vare att vi får ob på kvällar  och helger räcker det, säger Åsa Rosander.

Hon rör sig vant mellan avdelningarna och vet på ett ungefär var det mesta finns. Den vanligaste frågan är just var kunden kan hitta det ena eller det andra. På byggavdelningen vill kollegan Ali Isa visa upp den nya bänkskivelyften. Den lyfter 100 kilo tunga bänkskivor som man tidigare behövde vara två personer för att lyfta.
– Det är för att skona ryggen. Vi är det första huset i Sverige som fått en sådan lyft. Sen ska alla få det, säger han medan han kör runt med en gigantisk mörkbrun skiva.

Åsa Rosander har jobbat på Bauhaus i sju år, de första fem i kassan. Hon har tidigare varit frisör i 17 år men var tvungen att sluta på grund av problem med nacken och axlarna.
– Jag tycker att det är roligare att jobba på bygghandel. Det är mer fart här, säger hon.

Fakta Fem bästsäljare i Brommabutiken

Tryckimpregnerat virke
▶ Altanbyggen står sig

Utelampor
▶ Solcellsbelysning i trädgården är en trend som bara ökar

Båttillbehör
▶ Många sjösätter båten och det märks på försäljningen.

Trädgårdsmöbler
▶ En riktig storsäljare på trädgårdsavdelningen, tillsammans med grillen.

Utomhusfärg
▶ Många passar på att måla huset eller torpet på semestern.