Peter Nilsson

Dillbergs bokhandel i Kalmar är en av de äldsta boklådorna (jo det heter så) i landet.  Av 14 anställda är Peter Nilsson den som arbetat längst på bygget. 19 år gammal snubblade han in på bokhandeln.
– Jag slutade gymnasiet på fredagen och började här måndagen efter. Jag hade varit på studiebesök en eftermiddag ett par veckor innan och hörde att de behövde folk. Sedan var jobbet mitt.
Det var andra tider då. Det är 36 år sedan. Peter har varit bokhandeln trogen och har byggt upp ett stort kunnande både om litteratur och om kundernas behov. Så stort att han fick Bokhandelns medhjälparpris på 25 000 kronor för några år sedan. Priset som delas ut till anställda av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen fick han för sitt kunnande om deckare och historiska romaner men också för att han är en eldsjäl som får kunderna att trivas.
– Jag älskar att prata böcker och träffa människor med samma bokintresse som mig.