De anställda fick ett brev där handlaren berättade om sina pensionsplaner och tackade för alla år. De sista raderna fick dem att haja till. Till nästa lön får de en miljon att dela på.
– Jag fick läsa två, tre gånger innan jag förstod vad det stod. Det är som en tidig julafton. Det som slog mig först var att familjen aldrig har varit på solsemester, säger Andreas Ragenius som jobbar i butiken och får vara med och dela på kakan.

Miljonen fördelas bland de 23 anställda utifrån hur mycket de jobbat under första halvåret. Slutsumman kommer variera eftersom en del bara jobbar extra. Man uppskattar att den som får mest kommer få 75-80 000 kronor. Handlaren står för de sociala avgifterna, men de får skatta själva.

Handlaren Lars Hoffert lämnar över butiken till en ny handlare efter 40 år. När Handelsnytt söker honom sitter han i kassan och måste bli avbytt. Han kommer sakna butiken och tycker att hans gåva är personalen välförtjänt.
– Hade jag inte haft dem hade jag inte hamnat där jag är.