– Jag hade möte med ett 15-tal medlemmar på kvällen efter förhandlingen. Nedläggningen kom inte som en chock, men det är tragiskt.  Många är oroliga för framtiden och det var mycket frågor, säger Katarina Norgren, Handels förste ombudsman i Borlänge.

Hon säger att Coop Forum har gått 6 miljoner back per år under en längre tid. Runt 40 anställda i butiken berörs och ett 10-tal i restaurangen.

– Vi har haft bristande resultat under flertalet år. Det har kommit ett nytt stort handelsområde på Norra Backa och Ica Maxi satsar också hårt, säger Susanne Lindqvist, personalchef på Coop Mitt.

Personalen får jobba kvar tills stormarknaden stänger 30 april. De som får nya jobb kan lämna tidigare. De flesta anställda har jobbat länge och har sex månaders uppsägningstid. Eftersom Coop Forum går på ett annat kollektivavtal än mindre Coop-butiker har de inte förtur till jobb på andra ställen. Lediga tjänster på närliggande butiker kommer att annonseras på Coop Forum.

Personalen får omställningsstöd via Trygghetsfonden och Coop har också upphandlat stöd i form av coachning.