UNF:s folkölskontroll hamnade på polisens bord. Kommissarie Ola Severinsson säger att han känner empati för kassapersonalen.
– Jag har varit polis i 30 år och vill att brottslingar åker fast, men de här kassörskorna tycker jag synd om. De har inget som helst intresse av att begå brott utan det handlar om slarv och stress. Det är ganska taskigt att hela straffet faller på dem.

När polisen och kommunen ska kontrollera att 18-årsgränsen följs får de inte skicka in 15-åringar i butikerna, då blir det brottsprovokation. Personen måste vara 18 år, men se ung ut. Eftersom UNF inte är en myndighet har de rätt att använda minderåriga, och ungdomsförbundet vet vad de vill göra för att förbättra situationen.

– Det hjälper inte att straffa enskilda personer. Jag tycker att det ska vara lättare att dra in försäljningstillståndet, säger Niklas Gustavsson Ehlich, ordförande UNF Kronoberg.