Elgigantens lager utanför Jönköping tar varje år in visstidsanställda under främst två perioder, sommarsemestrarna och julhandeln. I mitten av januari går kontrakten ut för de som jobbat denna jul- och rearusch. Inga fler visstider ska tas in, utan ersättas med personal från två bemanningsföretag.
– Det jag kan säga är att facket i god tid fått vara med och förhandla. Det har gått bra till på det sättet, mer än så vill jag inte uttala mig, säger fackklubbens ordförande Jonathan Öberg.

Enligt Elgiganten är orsaken till ändringen att en automatiserad anläggning håller på att byggas på lagret. Den öppnar i höst.
– Vi frigör oss från egen personal så att vi kan koncentrera oss på att lära oss den nya anläggningen, säger Harry Mulic, logistikansvarig på Elgiganten.

När anläggningen är i fullt bruk om två år är tanken att börja visstidsanställa igen. Men då behövs inte lika många. De som är fast anställda i dag sitter säkert, däremot finns det en viss osäkerhet kring det 40-talet som blir fast anställda i februari då de varit visstidsanställda en längre tid.
– Vi har inte behov av så mycket personal när den automatiserade anläggningen sätter igång. Men vi kommer jobba hårt för att behålla dem, säger Harry Mulic.

Han poängterar att de visstidsanställda kan få jobba kvar på lagret, men då via bemanningsföretaget. Intervjuer har redan börjat.

Fakta

Varje år jobbar 250-350 visstidsanställda på Elgigantens lager i Torsvik utanför Jönköping. De flesta jobbar under julen och de följande reorna. Majoriteten har kontrakt på 6-8 veckor.

330 personer är tillsvidareanställda. Det är ett minimum för att klara jobbet under lågsäsongerna.

En visstidsanställning är begränsad i tid, och kan exempelvis gälla över en säsong. En tillsvidareanställning är detsamma som en fast anställning.