Per Grunditz tänker sluta och starta eget. Erik Wall flyttar med och har köpt lägenhet. Beskedet kom för drygt två år sen. Rusta flyttar sina lager i Nässjö och Landsbro utanför Vetlanda och bygger nytt i Norrköping. Alla fick erbjudandet att följa med. Ett 40-tal nappade och har eller ska flytta. De andra har varslats om uppsägning, 84 anställda.
– Jag känner helt enkelt att fyra år inom lager räcker och att det är dags att leta efter något helt annat, säger Per Grunditz, en av de uppsagda.

Efter att arbetsplatsens klubbordförande slutade blev han Handels representant på lagret. Han har trivts bra både med jobbet och det fackliga engagemanget, men nu tänker han starta eget. Något åt det konstnärliga hållet.
– Företaget har skött det här helt rätt. Vi fick beskedet för längesen och har tagit in ett omställningsföretag.

En som tagit beslutet att flytta med är Erik Wall. Han vill inte förlora en fast anställning.
– Jag har varit arbetslös innan och vill inte riskera det. Det är väldigt svårt att få fast jobb i dag.

Han börjar 1 mars, har köpt en lägenhet i Finspång, håller på att tapetsera vardagsrummet. Flickvännen jobbar i klädbutik i Eksjö och har inte fått nytt jobb än, men håller på att söka.
– Det har varit en lång process. Man ska sälja bostadsrätten, adressändra, el ska fixas, försäkringar och grejer. Nu börjar jag se ett ljus, säger Erik Wall.

Rusta slår ihop sina två lager dels för att man behöver större lokaler, dels för att Norrköping ligger närmre en hamn.
– Lagret kommer att sysselsätta omkring 300 medarbetare på sikt, säger Cecilia Gärdestad, presskontakt på Rusta.

Läs tidigare artikel