Teknikmagasinet/pressbild.

Sarah Falk, vd Teknikmagasinet.

Teknikmagasinet har expanderat kraftigt de senaste åren och har idag nära 90 butiker över hela landet. Lagersidan har dock inte hängt med i svängarna, vilket nu lett till beslutet att flytta centrallagret från Järfälla till Eskilstuna.

– I Stockholm finns inte många lokaler som klarar av vår expansiva tillväxtplan. Vi vill inte behöva flytta om fem år igen. Åtskilliga fastigheter på flertalet orter har utvärderats och till slut föll valet på lokalen i Eskilstuna som sammantaget är den bästa lösningen för bolaget, säger Teknikmagasinets vd Sarah Falk.

Totalt berörs ett 30-tal personer, varav de som jobbar på lagret är 24. Resterande personal arbetar på serviceenheten som följer också med. Huvudkontoret blir kvar i Stockholm.

De fackliga förhandlingarna är inte helt avslutade men av de 24 personer på lagret har hittills två sagt att de vill följa med. Tre tillsvidareanställda har ännu inte lämnat besked. Fyra personer med visstidsanställningar sägs upp.

­

All personal har erbjudits förlängd uppsägningstid fram tills att det nya lagret är i full drift i oktober.

I samband med flytten plockar företaget även hem sex tjänster som tidigare skötts av en tredje part, ett logistikföretag i Askersund. På sikt utesluter inte Teknikmagasinet att man behöver nyanställa.

– Det nya logistikcentret kommer att ge oss många fördelar men en nackdel är att vi inte längre kommer sitta tillsammans, vilket vi alltid gjort tidigare. Reaktionerna har så klart varit blandade, men vi gör det här som en långsiktig satsning, säger Sarah Falk.

Henrik Brolin är ansvarig ombudsman på Handels i Stockholm. Enligt honom har det funnits diskussioner om att ordna busstransport eller samåkning från Järfälla och Stockholmsområdet. Intresset var dock för litet och därför blir de personer som nu tackat nej till nytt jobb i Eskilstuna uppsagda på grund av arbetsbrist.

– Eftersom Eskilstuna är på pendlingsavstånd anses det vara inom ramen för ett skäligt erbjudande. Vi vet att många företag har svårigheter med lokaler i Stockholm, det här är inte första gången vi ser något sånt här.

Teknikmagasinets kontrakt med fastighetsägaren Estea i Eskilstuna gäller under tio år med start från den 1 juli. I lokalerna hade tidigare Lidl sitt centrallager.