Facket gjorde en så kallad 66a anmälan om brister i arbetsmiljön gällande psykosocial arbetsmiljö och kränkande särbehandling i december 2013. Hur ser du på det?
Handels ombudsman hade bestämt sig för att anklaga och anmäla oss till Arbetsmiljöverket. Enligt henne hade hon fått samtal från personalen som klagade på arbetsmiljön. Vi visste direkt att det var personer som hade misskött sig. Facket ville bara anmäla oss. Ingen från Handels har bett om ursäkt för det.

Arbetsmiljöverket besökte er och konstaterade brister och att ni saknar kompetens att utreda den psykosociala arbetsmiljön i butiken. Hur ser du på det?
Det är horribelt att Arbetsmiljöverket säger så. Det visar bara att demokratiska Sverige är korrupt. Vi har den kompetensen och vårt skyddsombud gjorde utredning av vår psykosociala arbetsmiljö.
Den utredningen visade på mycket bra resultat.

Stuvbutiken har haft fackliga förhandlingar gällande två anställda dels 2010 dels 2013. Båda gångerna handlade det om utfrysning av medarbetarna och till slut om varsel om uppsägning. Hur ser du på det?
Ren lögn från facket sida. Ena gången var det vår personal som hade tröttnat på att en anställd misskötte sitt jobb. Därför varslade vi. Personen gick till facket. Sen blev det förhandling. Vi fick betala pengar till den anställde. Andra gången är det helt fackets fel att det urartade. Personen hade misskött sitt jobb, vi ville säga upp personen. Efter förhandling fick vi ta tillbaka uppsägningen. Personen fick jobba kvar. Efter nära tre månader gick personen till facket igen. Facket anmälde oss för brott mot las, kränkning och mobbning. Den anställde lyckades få en läkare att sjukskriva, utan att prata med oss. Vi fick återigen betala. Det var en utomordentligt korrupt handläggning från fackets sida.

Handelsnytt har pratat med personer som menar att mobbning förekommit och fortfarande förekommer. Hur ser du på det?
Ryktet vill jag påstå kommer helt från fackets groteska lögner. När ingen har klagat på företaget då undrar man ju hur man ska kunna åtgärda något som inte finns. Vår modell är ju att vi ska vara ett sammansvetsat gäng av positiva utåtriktade medarbetare. Företag vågar i dag inte anställda för får de in en strulig person kostar det för mycket att köpa ut personen.