Förbundsstyrelsens verkställande utskott (VU) ska kompletteras vid kongressen 23–27 april då Handels förste vice ordförande Tommy Tillgren avgår. Förbundets ordförande Susanna Gideonsson och Linda Palmetzhofer, i dag andre vice, väntas bli omvalda.

Med det nya sätt att utse förbundsstyrelse får avdelningarna nominera personer före kongressen. Hittills har dessa personer nominerats till en plats i VU:

Stefan Carlén, 51 år. Handels förbundsekonom som jobbat nära förbundsledningen i över 20 år, gjort utredningar och varit enhetschef.

– Jag vill fortsätta att stärka arbetsplatsorganisationen för att förbättra våra medlemmars arbetsvillkor, säger han.

David Eklind Kloo, 38 år. Politisk samordnare på Handels som inledde sin fackliga bana inom Kommunal när han jobbade med omsorg.

–  Mitt fokus är att vi ska vara många som tillsammans driver på för mer jämlikhet med arbetsplatsen som utgångspunkt, säger han.

Martin Ångman, 52 år. Tjänsteman på Coop som varit både lagerarbetare och butiksanställd. Ordförande i Stockholmsavdelningen och ledamot i förbundsstyrelsen (FS). Den ende kandidaten som inte är anställd i förbundet.

– Jag vill vara en länk mellan verkligheten på arbetsplatserna och ledningen på förbundskontoret, säger han.

Mats Hedgren, förste ombudsman i Västerås och Uppsala, har också blivit nominerad, men tackat nej.

Det är kongressen som utser FS och VU. Valberedningen jobbar både före och under kongressen med att ta fram förslag till vilka som ska väljas.