På kongressens igår debatterades Handels kommunikation. En av frågorna som lyftes var att ta fram en särskild knapp för förtroendevalda. Tanken bakom motionen, som kom från Paola Sanchez i Uppsala, var att göra det lättare för bland annat nyanställda att se vem på jobbet som är facklig.

Förbundsstyrelsen yrkade först avslag med motiveringen att man inte ville ”märka ut enskilda individer”. Men efter en textändring där det framkom att det skulle vara frivilligt att bära knappen gav förbundsstyrelsen med sig.

– Eftersom det nu står att det ska vara frivilligt så tycker vi att det kan vara ett bra komplement, sade förbundsstyrelsens representant Rikard Vivallius.

Paola Sanchez var mycket nöjd att förbundsstyrelsen ändrade sig.

– De missförstod nog lite från början. Men jag är jätteglad att det gick igenom, vi har verkligen behov av det på mitt jobb, sade Paola Sanchez.