Grattis! Klassisk sportfråga, hur känns det?
– Superkul såklart. Vi fick så mycket uppmärksamhet under helgen. Kungen var där och hälsade och det var en massa journalister som ställde frågor och fotade. Att få vara med och visa upp sig själv och sitt yrke känns stort.

Berätta om tävlingen, hur blev du involverad?
– Det var en som jobbar som visual merchandiser som kontaktade min skola och frågade om det fanns folk som ville vara med. Jag fick göra ett test och blev därefter uttagen att åka till Malmömässan och tävla mot tre andra i kategorin. 
– Första dagen skulle vi dekorera skyltfönster med hudvårdsprodukter, andra dagen handlade det om kläder och tredje dagen låg fokus på butiksexponering. Allt vi gjorde poängsattes. Till vår hjälp hade vi skyltdockor, pallar, målarfärg och annan rekvisita.
 
Du knep alltså förstaplatsen, varför?
– Jag har faktiskt bett om mer feedback på det. Men vad jag hörde så var det att jag jag höll det enkelt. Vi har fått lära oss att produkten ska tala för sig själv så att kunden förstår vad det handlar om. De andra svävade nog ut lite mer än jag.
– Nu ska jag vidare till EM i Göteborg i december. Jag satsar på guld där med! 

Var ser du dig själv om några år?
– Jag skulle gärna åka runt och vara med och bygga upp nya butiker. Samtidigt vill man ha en fast plats att återvända till. Drömföretag är väl någon av de stora kända, till exempel NK. Vid sidan av plugget är jag lite på Mio. Det är också jättebra, jag har lärt mig massor där. Heminredning känns överlag lockande.
 

Fakta: Yrkestävling för unga

Yrkes-SM är en satsning för att öka intresset för yrkesutbildning. Tävlingen riktar sig till unga studerande och startades från början på initiativ av Svenskt näringsliv, LO, Regeringskansliet och Myndigheten för yrkeshögskolan.