– Facket fokuserar ju delvis på det som inte funkar och vi vill lyfta upp det positiva också. Det finns också många arbetsplatser där delaktigheten funkar bra, säger Susanna Gideonsson, ordförande i Handels.

Alla medlemmar i Handels kan nominera sin arbetsplats, så länge den har kollektivavtal. Förra året gick tävlingen av stapeln för första gången och då vann Ellos Group i Borås.

– Det vi såg förra året var att många trodde att det måste vara en stor arbetsplats för att kunna nominera men så är det verkligen inte. Det kan lika väl vara den lilla butiken där saker funkar bra i vardagen, säger Susanna Gideonsson.

LÄS MER

Reportage om Ellos som vann förra året 

Fakta Priset

Handels delar för andra året i rad ut priset för bästa arbetsplats. Sista dag för att nominera är 4 juni. Här kan du nominera din arbetsplats.