Organisationen har gjort stora förändringar och nedskärningar senaste åren. I våras varslades 170 anställda inom lager, logistik och administration. Nu lägger Konsum Värmland ner en av sina fackhandelsbutiker, Affection på Bergvik i Karlstad.

– Det handlar om fem anställda. Men vilka som blir drabbade i slutändan har vi inte förhandlat om än. Det är lite rörigt och mycket hänger fortfarande i luften, säger Eva Enström, ombudsman på Handels i Karlstad.

De fem anställda hamnar på samma turordningslista som de 170 som redan varslats i Karlstad. Inte heller där är förhandlingarna klara.

– Vi i facket har sagt nej till att förhandla om arbetsbristen eftersom det är så mycket som är oklart med den nya organisationen fortfarande, säger Eva Enström.

Konsum Värmland försöker också att sälja en annan fackhandelsbutik, Mansion Kök och Present, som också ligger på Bergvik.

– Det blir allt svårare för en lokal aktör att hålla jämna steg med de stora kedjorna inom fackhandel, säger vd Tomas Sjölander, i ett pressmeddelande.

Bakgrund

Våren 2016:

170 anställda inom lager, logistik och administration riskerar att varslas om uppsägning.

Hösten 2015:

30 tjänstemän inom administration varslades om uppsägning. Till slut blev det 26,5 tjänster som försvann.

Två fackhandelsbutiker i vid gränshandelsplatserna Charlottenberg och Töcksfors lades ner.

Våren 2015:

11 butiker riskerade nedläggning. Efter medlems- och personalmöten blev det till slut tre som lades ner.

Domus Optik såldes till Synoptik.

Fakta Inte bara matbutiker

Konsum Värmland driver inte bara matbutiker utan har även fackhandelsbutikerna Mansion Kök och Present och Affection Kosmetik i Kristinehamn, Säffle, Karlskoga, Arvika och Karlstad.