Jag har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist! Har jobbat här i sju år och i går kom de och sa att jag ska sluta om fyra månader. Har inte fått någon information om något. Vad gör jag nu?
/Ledsen

Svar: Det var tråkigt att läsa om uppsägningen. Du skriver att du varit anställd sju år och då förutsätter jag att du har en tillsvidareanställning. Arbetsgivaren har förhandlingsskyldighet vid uppsägningar. Om det är så att arbetsgivaren inte har förhandlat eller om du misstänker att allt inte gått rätt till måste du kontakta Handels inom 14 dagar från det att du fick beskedet. Det är viktigt eftersom las säger att du har 14 dagar på dig att ogiltigförklara uppsägningen. Hör därför snarast av dig till oss på fackliga rådgivningen, tel. 0771-666 444, öppet 8-16 hela sommaren.
/Kata, facklig rådgivare, Handels Direkt