Fyra personer ska under fem veckor arbeta heltid med att ringa 2 500 personer som tog studenten på handelsprogrammet i våras. Syftet är att få dem att stanna kvar som betalande medlemmar. Under skoltiden är det gratis att vara medlem.
– Vi pratar om lön, vikten av anställningsbevis och kollektivavtal. Är de arbetslösa tipsar vi dem om vad de behöver tänka på då, som att gå till arbetsförmedlingen. Är det någon som vill gå ur Handels berättar vi om nyttan med facket, säger Mia Hultgren, som annars jobbar på Pressbyrån på Karolinska sjukhuset i Solna.

Handels har jobbat med elevringning sedan 2010. Förra året stannade hela 75 procent av de uppringda kvar i Handels.
– Många av dem som går ur gör det för att de har börjat jobba i en annan bransch och då ska de inte heller vara medlemmar hos oss, säger Håkan Persson, samordnare för kampanjen.