Jag jobbar deltid i en klädbutik och har nu fått min lönespecifikation för augusti. Jag hade semester två veckor i augusti, men på min tredje semesterdag blev jag förkyld och sjukanmälde det till min chef. Den andra veckan var jag frisk och åkte utomlands. Har jag rätt till sjuklön eller ska det räknas som semesterdagar?
Hälsningar från Omar

Svar:Du har rätt till sjuklön två dagar din första vecka, den första sjukdagen räknas som karensdag som vanligt. Övriga dagar räknas som semesterdagar, dvs sju semesterdagar. Om du blir sjuk på din semester ska du omgående ta kontakt med din arbetsgivare och göra en sjukanmälan enligt ordinarie rutiner.

Sjuklönen är 80% av din lön enligt det ordinarie schema du skulle haft om du arbetat. Om du är sjuk längre än sju dagar behöver du ett läkarintyg för att få fortsatt sjuklön. Din arbetsgivare kan begära in läkarintyg tidigare men då ska arbetsgivaren hänvisa dig till läkare samt ersätta kostnaden för besöket.

Vid begäran om förstadagsintyg anges att det bör användas selektivt, vi uppmanar därför medlemmar att ta kontakt med Handels Direkt fackliga rådgivning för mer information.

/Charlotte Hörnstedt, facklig rådgivare, Handels Direkt