– Nu har JC en affärsplan som sträcker sig flera år framöver. Men för att fixa den måste de klara resultattappet. Detta kan bara göras genom ett ackord, säger rekonstruktören advokat Lennart Olsson till Handelsnytt.

Detta innebär att JC:s leverantörsskuld måste lösas, en skuld som i dag uppgår till cirka 230 miljoner kronor. Mer än hälften av skulden, 130 miljoner, står till det bolag som levererar märket Crocker till JC, Smart Perfect.

Crocker ägdes tidigare av JC men överläts till det Hongkong-baserade företaget Smart Perfect för omkring ett år sedan.

JC har även stora skulder till jeansföretagen Levis och Lee, men exakt hur mycket pengar det rör sig om är oklart.

Vad gäller de anställda så är det fortsatt samma läge. Inga nedskärningar är planerade i nuläget. Däremot kan två butiker i Skåne drabbas i form av uteblivna omlokaliseringar. Butikerna lade ner tidigare i våras med intentionen att öppna igen i nytt läge.

– Ledningen har gått igenom butikerna och sett att vissa helt enkelt gått för dåligt, vilket antingen lett till omlokalisering eller nedläggning. I de här fallen var besluten tagna redan innan rekonstruktionen inleddes. Vad jag förstår så är det ett fåtal tjänster som har drabbats. Förhandlingarna har skötts enligt alla arbetsrättsliga regler, säger Lennart Olsson.

JC:s förlängda rekonstruktionstid förväntas godkännas av Stockholms tingsrätt inom de närmsta dagarna.

Fakta: JC:s kris

I början på april i år försattes JC i företagsrekonstruktion. Kedjan har länge brottats med ekonomiska problem, men en svag försäljning i början på året kombinerat med en kostsam omställningsprocess efter ett ägarbyte ledde då till akut pengabrist.

Kedjan har 54 egenägda butiker och cirka 430 anställda i Sverige.

JC ägs sedan 2013 av kinesiska Denim Island Group som leds av jeansmagnaten Gordon Wu.