– Medarbetaren mår efter omständigheterna bra, säger Malin Sennevall, presskontakt på Ikea.

Olyckan hände i dag vid tolv-tiden. Då körde en lagerarbetare av misstag in sin truck i en lastpall. Pallen välte och gjorde så att en annan anställd skadade foten och fick åka med ambulans till sjukhuset.
– Vi kommer självklart att utreda olyckan och se vad som hade kunnat göras för att undvika den. Medarbetaren mår efter omständigheterna bra, men vi väntar fortfarande på besked efter den kontroll som har gjorts av skadan. Den andra personen blev chockad och får nu stöd, säger Malin Sennevall.

Polisen har påbörjat en utredning. Arbetsplatsolyckan är rubricerad som vållande till kroppsskada.

Det är andra olyckan inom kort tid på lagret. I slutet av oktober skadades en servicetekniker som fick en balk över sig. Även han fördes till sjukhus, men är nu på plats på jobbet igen. Även då påbörjades en utredning av Ikea. Den är nu klar.
– Några rutiner har ändrats, som att vi inte längre kommer att laga stallageben, påkörningsskydd, på plats, säger Malin Sennevall.

Även Arbetsmiljöverket ska göra en inspektion av arbetsplatsen.

Lager är en olycksdrabbad bransch. Förra året gjorde Arbetsmiljöverket särskilda inspektioner just av den anledningen. Vanligaste olyckorna på lager är just truckolyckor i form av klämskador och krockar.