Ni är 38 personer från Handels på plats på Runö folkhögskola. Vad har ni pysslat med egentligen?

– I dag är sista dagen. Vi har haft massor med workshops om avtalsfrågor, jämlikhet och arbetsmarknad. Temat har varit organisering, vilket har genomsyrat allt vi gjort. Det är första gången för mig och min kollega från Ica Maxi. Vi har gått kurser innan men aldrig LO Ungforum. Det har varit väldigt givande.

Hur är det att vara fackligt aktiv på Gotland?

– Det kan vara kämpigt. Vi jobbar mycket med att träffa butiksanställda och försöka att berätta om våra egna erfarenheter av kurser, hur kul det är, hur mycket man lär sig och så vidare. Vi får också mycket stöd från Stockholmsavdelningen, som ju Gotland tillhör. Svårt men roligt kan man säga att det är.

Idol-strejken har fått mycket uppmärksamhet i veckan och även LO Ungforum gick ut och stöttade deltagarna. Har ni pratat mycket om det?

– VI tog upp det på den gemensamma samlingen i onsdags. Då skapade vi hashtaggen #backaidolerna, tog en stor gruppbild, lade ut den och delade i alla kanaler. Det kändes rätt och viktigt att sprida det budskapet. Idolerna har också rätt till schysta villkor.

Vad tycker du själv har varit roligast under den gångna veckan?

– Det var nog seminarierna i går. Vi hade en föreläsare på plats från Facklig centrum för papperslösa. Det var väldigt nyttigt att få insyn i det arbetet.