Ikeas centrallager i Torsvik, Jönköping, har under kort tid drabbats av två olyckor. En medarbetare fick en balk i huvudet. En annan skadades i en truckolycka. Båda personerna fick åka ambulans till sjukhus, men klarade sig med lindriga skador. En av dem är åter på jobbet. Olyckorna anmäldes till Arbetsmiljöverket, som i fredags besökte lagret. Vid det tillfället var det endast balk-olyckan som undersöktes.
– Då Ikea redan vidtagit de åtgärder som behövs, kommer jag inte rikta några krav. Ärendet kommer att avslutas. Det var fråga om en olyckshändelse, säger Lars Nord, handläggare på Arbetsmiljöverket.

Den anställde serviceteknikern som fick en balk över sig fick det när han skulle laga ett trasigt ben på ett pallställ. Balken föll trots låssprint. Balkarna ska nu gås igenom. Skulle fler trasiga hittas kommer inga lastpallar att ställas under dem. Enligt Ikea har de även ändrat rutiner för hur de lagar trasiga ben på pallställ.
– Det kommer inte längre att ske på plats, säger Malin Sennevall, presskontakt på Ikea.

Även polisen utreder olyckorna, vilket är rutin när en arbetsplatsolycka sker. De är ännu inte klara. Arbetsmiljöverket kommer även att granska truckolyckan som skedde i förra veckan.