Där hämtar vi också varorna från vårt eget lager, frys och färskvarucentral. Inom ett par år är vi alla borta och på marken där våra arbetsplatser står, står väl i stället Karlstads nya bostadsområde med dyra lägenheter.

Vi var cirka 1300 anställda runt om i länet som var stolta över att det var vi värmlänningar som la ner vår själ och våra hjärtan i det vi levererade från oss alla till er andra i Värmland. Snart är cirka 400 av oss de som försvann och som ingen brydde sig om vart vi gick.

Nästgårds, klimatsmart och närproducerat är köttet från grisarna från våra öppna landskap som finns i våra butiker tillsammans med andra prisbelönta charkprodukter från vår egen charkproduktion och det dagsfärska brödet och tårtorna från vårt eget bageri, de största livsmedelsfabrikerna i det här området. Den produktion som Konsum Värmland anser inte behövs längre för den är inte kärnverksamhet.

Konsum Värmlands 155 000 ägare blir nu utan allt det som gör Konsum Värmland unikt. Utan det som är själen i vårt företag blir vi som vilken butikskedja som helst – kanske bara lite dyrare. Behöver man ens behålla kortet till Konsum Värmland i framtiden när medlemskapet ändå förlorar sitt värde?
Vi ansåg att man måste stå upp för värdet av att handla av varandra, för varandra. Vi var stoltare än någonsin för vad vi hade. Det var vi som var Värmland. Vad är vi nu?