– Det känns superkul! Det finaste en arbetarpoet kan få är utmärkelser från våra fackförbund. Förutom äran så ger det mig också mer tid att ägna åt skrivandet, säger Jenny Wrangborg i ett pressmeddelande.

Hon jobbar just nu både inom handeln och hotell- och restaurang.

– Min förhoppning är att mitt nästa skrivprojekt kan visa fler inom våra yrken hur mycket vi har gemensamt när det kommer till till exempel kampen för trygga anställningar och bättre arbetsmiljö, säger hon.

Motivering till stipendiet är att hon skildrar arbetarklassens villkor och det fackliga engagemanget i vardagen. Jenny Wrangborg väckte 2010 uppmärksamhet med diktsamlingen ”Kallskänken” som handlar om hennes erfarenheter från restaurangkök. Hon har även gett ut diktsamlingen ”Vad ska vi göra med varandra” 2014. Hon har fått flera priser för sitt arbete.

I nästa nummer av Handelsnytt kan du läsa ett större porträtt på Jenny Wrangborg.