För att bryta ner det på en basic-nivå så skrev jag att frisörernas priser ska likställas med i stort sett vilken annan hantverkares som helst, till exempel elektriker, rörläggare, målare etcetera – där det utförs ett hantverk och där det finns en materialkostnad plus en tidsåtgång.

Varför priset är så högt hos din frisör är för att det ska räcka till så mycket mer än lön, det är även hyra, avgifter, skatt, moms och så vidare. Men pengen du som kund tycker att du blir rånad på går även till att vi ska kunna vidareutbilda oss och inte stå som frågetecken när du kommer in och frågar om en färg eller teknik ni hittat på Instagram eller undrar om silikoner/parabener eller varför ni ska göra si eller så med era hår.

Ni betalar för något som inte kan tas ifrån oss som är jävligt häftigt, en känsla som sitter i händerna och en kunskap som rotat sig långt in i huvudet.

Jag är en frisör som älskar mitt jobb, jag älskar att skapa och få komma med idéer och känslan att kunna berätta för dig som kund något du inte vet om ditt eget hår. Hur du ska få det att må bättre, vad du behöver använda eller hur du bör göra för att få din färg att bevaras längre.

Hade vi inte haft våra priser så hade jag kanske aldrig kunnat berätta det för dig.

Ta hand om era hår och er frisör – för vi gör vårt bästa för att ta hand om er!