I dag, 15 maj, slopas 75-dagarsregeln och deltidsarbetslösa får rätt till a-kassa i 60 veckor, som Handelsnytt tidigare skrivit om. Det innebär att man kan få ersättning i kombination med deltidsarbete i 60 veckor.

Tidigare fick deltidsarbetslösa bara a-kassa i 75 dagar. Efter de dagarna stod valet mellan att fortsätta jobba deltid utan rätt till a-kassa, eller så fick man bli arbetslös på heltid, med a-kassa. Det kunde i vissa fall leda till att det lönade sig att vara helt arbetslös än att jobba deltid.

Nu gäller samma tidsgränser för deltids- som heltidsarbetslösa.

Fakta

Har du redan använt dagar enligt 75-dagarsregeln inom din aktuella ersättningsperiod?

Då börjar de nya reglerna gälla för tid från och med 15 maj 2017. Handels a-kassa kommer att räkna av redan utbetalade deltidsdagar från de nya veckorna.

Har du redan använd alla dina 75 deltidsdagar?

Du kan ha rätt till mer ersättning. Kontakta a-kassan.