Handelsnytt har via telefon och mejl sökt en rad ansvariga chefer inom Jysk. Vid upprepade tillfällen har vi försökt få Sverige-vd:n Johan Sjödin, HR-chef Charlotta Lindborg, samt regionchefen för södra Sverige Fredrik Segreland att ställa upp på intervjuer.

Via mejl hävdar dock HR-chef Charlotta Lindborg att företaget följer de lagar och regler som gäller på arbetsmarknaden.

”Våra medarbetare är nyckeln till Jysks framgång och vi tar vårt ansvar som arbetsgivare mycket seriöst. Vi följer kollektivavtal, arbetsmiljölagstiftning såväl som övriga lagar och regler. Vi kan tyvärr inte kommentera specifika medarbetare i media.”

Handelsnytt har även sökt Svensk Handel, som har deltagit i samtalen mellan Jysk och Handels. Inte heller de vill ställa upp på en intervju.

LÄS HELA REPORTAGET HÄR: