– Jag tror aldrig vi haft så många besökare på vår Facebooksida som när vi la ut inlägget om de nya hundgårdarna på parkeringen. Vi har fått mycket positiv feedback, säger Joakim Kristoffersson, ordförande för fackklubben på butiken.

47 000 gillamarkeringar och 12 000 delningar har inlägget om att kunderna nu kan låsa in sina hundar i skuggan fått på bara några dagar.

Många kunder har hund och andra människor brukar reagera när de blir lämnade i bilen.

– Tidigare kom många oroliga kunder som ville att vi skulle göra utrop om att hundar sitter i bilar. De kanske parkerade i skuggan men den flyttar ju sig.

För 1,5 år sedan skaffade butiken hundgårdar på personalparkeringen så att de anställdas hundar kan hålla till där medan ägaren jobbar.

– Det är ganska vanligt att de anställda har jakthundar så det är många som vill kunna ha hunden med sig till jobbet. Det är ju verkligen inget arbetsgivaren är tvungen att göra men det underlättar ju för många i personalen. Så det var väl därifrån idén kom, att vi kunde ha burar även för kundernas hundar, säger Joakim Kristoffersson.

Det brukar vara fem till sju hundar i gårdarna på personalparkeringen.

Fakta Hund i bil

Du får inte lämna hunden utan tillsyn i bilen om det är möjligt att temperaturen går över +25°C eller under -5°C.

Hundar svettas inte som vi människor och blir lätt överhettade. Även om det är tidigt på dagen, molnigt ute och temperaturen aldrig stiger över 25 grader kan det snabbt bli mycket varmt i bilen.

Sommaren 2014 genomförde Svenska Kennelklubben en undersökning för att ta reda på hur varmt det blir i en bil som lämnas på en parkeringsplats i solen. Redan vid 26 grader ute kan det bli 50 grader varmt i bilen.

Hittar du en hund i en varm bil och inte får tag på ägaren ska du ringa polisen.

Källa: Svenska Kennelklubben