Är du Facebook-vän med chefen?

Erika Lundberg, 24 år Accent, Gävle

– Ja, jag har nog addat chefen på alla sociala medier som Snapchat, Instagram och Facebook. Det är bara kul. Vi är typ i samma ålder och pratar ändå om allt som händer i livet så det spelar ingen roll att det är min chef.

Elin Holmberg, 27 år butikschef på Accent, Gävle

Du som chef, är du Facebook-vän med de anställda?
– Ja, jag är kompis med alla som jobbar här på sociala medier. Men det är aldrig jag som skickat vänförfrågan. Vi är så få som jobbar ihop så man får en tajt relation. Jag har aldrig reagerat på vad någon av de anställda lagt upp och det är viktigt att komma ihåg att där är man privatperson.

Leroy Hayes, 30 år Jeansbolaget, Gävle

– Nej, för min chef har inte Facebook. Men han tar del av mina inlägg i andra sociala medier.

Tänker du på vad du lägger ut?
– Nej, jag bara kör på. Det är högt i tak mellan honom och mig och skulle jag lägga ut en fyllebild till exempel så skulle det inte vara hela världen.

Alma Matila, 20 år Indiska, Gävle

– Ja, min chef lade till mig som vän för att hon skulle kunna bjuda in mig till vår Indiska-grupp på Facebook. Men vi är som kompisar på jobbet. Jag är ganska ny här så jag har inte hunnit bli vän med alla kollegor än.

Catrin Drage, 49 år Naturkompaniet, Gävle

– Ja, vi är kompisar på det här jobbet. Vi är alla intresserade av liknande fritidsaktiviteter och min chef vill gärna se vad jag gör när jag är ute på olika grejer.

Tänker du på vad du lägger ut?
– Jag lägger inte ut vad som helst på Facebook överhuvudtaget och tycker inte man ska lägga ut konflikter och sådant. Har jag problem med chefen tar jag upp det privat.