– Det är alltid ett tungt och svårt beslut att ta för alla inblandade. Framförallt med de konsekvenser det innebär för våra berörda medarbetare. Vi ställer höga krav på alla våra varuhus vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhet och beslutet om nedläggning är fattat utifrån en helhetsbedömning. Tyvärr får vi inte verksamheten att gå ihop ekonomiskt i Uddevalla, säger Åhléns kommunikationschef Weronica Nilsson.

Varuhuskedjan hoppas kunna erbjuda anställda andra Åhléns-jobb. Förutom varuhuset i Uddevalla kommer Åhléns i Kista, i Stockholm att stänga nästa år. Utöver det finns det i dagsläget inga beslut om fler stängningar.

Fakta

15 Åhléns-varuhus har stängts under tre år

I dag finns det 61 Åhléns. Under åren 2015 till 2017 har totalt 15 varuhus stängts.

2017: Värnamo, Mora, Skärholmen/Stockholm, Lycksele, Härnösand, Tornby/Linköping.
2016: Sundbyberg, Hudiksvall, Tranås, Trelleborg, Enköping, Triangeln/Malmö.
2015: Fältöversten/Stockholm, Avesta, Solna.

Under samma tidsspann har Åhléns också nyöppnat/öppnat fyra varuhus: i Borås, Lund, Uppsala och i Mall of Scandinavia utanför Stockholm samt gjort omfattande investeringar/ombyggnationer på Åhléns City Stockholm och i flera andra varuhus. 
2016 lanserade företaget e-handel.