Molle är nio år och flyttade till Varberg för drygt fyra år sedan. Där bor han hos sin familj i närheten av butiken. Pälsen går i orange med vit haka och bröst.

Det tog dryga året som nyinflyttade tills Molle hittade sitt favvohak, det vill säga Ica Hajen.
–  I början kom han inte så ofta. Han gå inte in i butiken utan sitter i entrén, i slussen in. Han vet var han får vara, säger Sofie Lundin som har jobbat i butiken i 16 år och beskriver Molle som en lugn och mycket social katt.

Sedan drygt två veckor har han fått en egen skylt. Det är Sofie som skrivit den.
– Det var så många oroliga kunder som frågade om honom, om han hade ett hem eller var hemlös. Så till slut vi satte upp skylten.

På skylten står det: ”Det här är Molle. Han kom till Varberg 2013 och har hittat sin favoritplats här på Hajen och kan sitta här i timmar och titta på alla förbipasserande människor. Han älskar att bli klappad men MATA HONOM GÄRNA INTE då har en familj och bor i ett hus bakom butiken.”

I och med att skylten kom upp blev Molle också en mediehändelse. Först var Hallandsposten på plats. Sedan skrev Aftonbladet.
– Vi var inte beredda på att det skulle bli så här stort. Inte Molle heller. Han kanske flyttar nu men det tror jag inte, säger Sofie Lundin som själv går förbi och klappar honom några gånger per dag.
– Man kan inte låta bli. Han är en glädjespridare.