Enligt nomineringen är du ”tryggheten och styrkan på arbetsplatsen och den som alltid tar kampen mot en stark arbetsgivare”. Vad är det du har gjort?
– Jag var med och startade den första fackklubben inom Zara i Sverige i februari. Vi har gått från att vara lite rädda till att prata öppet om fackliga frågor. Det har gjort jättestor skillnad!

Vad innebär det konkret?
– Det är en lång startsträcka att få igång klubben och se till att förtroendevalda får utbildning. Vi har lyft frågor om facklig tid och om ventilation och arbetsbelastning. Vi hjälper också anställda i andra butiker att starta fler klubbar.

Zara har flera gånger uppmärksammats för brister i arbetsmiljön och ett dåligt arbetsklimat. Hur går det att jobba fackligt där?
– Bättre och bättre. Ledningen tar oss mer på allvar när vi påpekar förhållanden som bryter mot lag eller kollektivavtal. Zaras svenska ledning är positiv, men mycket styrs från Spanien där det finns en annan kultur.

Vad tycker du är ett fackligt hjältedåd?
– Att våga lyfta fackliga frågor och ställa krav på arbetsgivaren. Anställda måste organisera sig, utbilda sig om lagar och avtal och lova att backa upp varandra. Någon måste ta första fajten, men det viktiga är att man är stark tillsammans.

Fakta

Fakta: Årets fackliga hjältedåd

Årets fackliga hjältedåd är ett pris som delas ut av LO.

Det går till en person eller grupp som gjort en betydande insats inom facket.

Pristagaren ska vara under 30 år och verksam i något av LO-förbunden.

Bland årets finalister finns, förutom Maria Lövgren i Handels, medlemmar i Byggnads, Målarna och IF Metall.

Priset delas ut 23 november på LO:s konferens Ungform på Runö utanför Stockholm.