Hur länge har du fotat?

– I hela mitt liv, intresset har alltid funnits där. Mer det har blivit mer seriöst det senaste året. Nu är kameran jämt med, till jobbet, överallt. Jag vill aldrig missa något som händer.

Vad kommer du bjuda besökarna på?

– Just nu brinner jag extra för gatufotografi. Man fotar i en urban miljö med för fotografen okända människor och försöker fånga de små händelserna, vardagslivet. Jag ställer ut tre sådana bilder, två från Stockholm och en från Helsingfors.

– Jag fotar även hästar och porträtt. Vid sidan av jobbet pluggar jag också digitala bilder på högskola och försöker lära mig mer om retuschering, Photoshop, bildanalys och juridiken kring bilder.

Vad är din relation till Runö?

– Jag har varit där flera gånger eftersom jag bland annat jobbar med seminarier och konferenser på LO-distriktet. Men också som facklig. Min bana in i LO-svängen var via jobb på Taxi Stockholm. Jag var klubbordförande där i sju år innan jag började här. Det var en kollega som tipsade mig att söka till salongen dock.

Titta in Annas bilder här!

Fakta

Runös vintersalong startades 2014 med syfte att inspirera till konstnärliga uttryck och lyfta fram kulturen inom arbetarrörelsen.

I år tog man emot 31 ansökningar med 81 konstverk från 10 olika LO-förbund samt från Runö Folkhögskola. 48 av dessa konstverk visas upp på vintersalongen som pågår 15 januari – 23 februari.

Runö är en folkhögskola och utvecklingscentrum för arbetarrörelseknutna organisationer och företag.

Mer info: www.runo.se