Jag undrar om min chef får lov att sitta och titta på övervakningsfilmer från butiken och lagret under hela sitt arbetspass? Han gör det för att studera vårt arbete och ibland hör han av sig och kommer med kommentarer för att vi ska lära oss göra ett bättre jobb, som han säger.

Hur fungerar ob-ersättningen?

Frågor om jobbet

Mvh Tess

Svar: Er arbetsgivare har rätt att ha kameror installerade i butiken på publika ytor, men det ska ha anmälts till länsstyrelsen samt förhandlats med facket. De ska enbart användas för öka säkerheten och för att ge polisen dokumentation för att förebygga, avslöja eller utreda brott. Er arbetsgivare får inte använda kamerorna för att övervaka er. Tillgång till inspelat material ska endast användas av säkerhetsansvarig i butiken och polisen vid misstänkt brott.

Om din chef inte ändrar sitt arbetssätt är du välkommen att kontakta oss igen, så kopplar vi in en ombudsman.

Peter, facklig rådgivare, Handels Direkt