Livet verkar rätt bra nu! Eller?

– Absolut! Men jag är ändå ganska avskalad. Kanske borde jag känna mer, någon slags debutlycka. Men mycket av materialet i Drottningen i kassan har ju redan släppts en gång (i den självutgivna debuten En triss med vinst reds anm). Att Greider skrev att den nya var ”asrolig” är ändå det största. Jag kan inte släppa det!

Hur skulle du beskriva Drottningen i kassan jämfört med En triss med vinst?

– Den är mer orädd. De delar som kommit till skrevs efter att jag flyttade från Kalmar och kom bort lite från mitt yrke. Förr tänkte jag mer att jobbet var allt jag var, så känner jag inte längre. Om någon är dum i huvudet så skriver jag det nu.

Du är ett stort Galago-fan. Och nu är du utgiven där! Hur går man vidare från det?

– Det är såklart svinstort och helt surrealistiskt. Samtidigt är det kanske inte jättekonstigt att jag gjort något de gillar eftersom jag intresserat mig så mycket för deras grejer.

– Vad gäller framtiden så vet jag faktiskt inte om jag kan krama ut mer material ur Kassadrottningen. Det kan vara så att det är färdigt nu. Jag har fått ett skrivuppdrag för en organisation där jag inte bara måste koppla mig till serviceyrket. Det är ett steg i den riktningen.

Vad händer på release-festen?

– Jag vet inte! Jag är jätteorolig! Vad förväntas av mig? Vad ska jag göra? Men jag har väl insett att det här är min fest och att jag får göra vad jag vill. Hur som helst är Tröls i Malmö bokat den 3:e februari. Jag kommer att sitta där med mina närmaste tätt, tätt intill mig.

VINN BOKEN!

Handelsnytt har fem ex av Drottningen i kassan!

För att vinna:

Lycka till!